Vredo DZ5 (DoorZaaier5) series: Super compact doorzaaimachines

Midden Januari 2022 heeft Vredo haar nieuwe DZ5 platform bekend gemaakt. Het nieuwe platform vormt een basis voor nieuw ontwikkelde innovatieve machines die een oplossing bieden aan iedereen die professioneel graszaad of bloemenmengsels moet (door)zaaien in de Fine Turf sector. Dit platform wordt de komende tijd verder gevuld, waarbij na voltooiing Vredo een Full-Line leverancier is voor eindgebruikers en dealers als het gaat om zaaitechniek.


Super compact

De Super compact serie is een doorzaaimachine van wereldklasse voor o.a. de sport- en golfsector. Een Professional, uitgevoerd met een dubbele rij snijschijven, waardoor de rijen-afstand slechts 35 mm is. Efficiënt doorzaaien met een snelle dichtgroei van de grasmat als resultaat. Een sportveld blijft hierbij te allen tijde betreedbaar en op een golfgreen kan naderhand direct gespeeld worden. Daarnaast zorgen de vlijmscherpe schijven voor de nodige beluchting. De incisie scherpte van de snede in combinatie met de rol zorgt voor een strak resultaat.


Deze serie is zowel als 3-punts als getrokken uit te voeren en daarmee ook geschikt voor trekkers in de lagere pk-klasse. De trekboom zorgt voor een uitstekende bodemvolging en de cilinderontlasting maakt het mogelijk nog ondieper te zaaien (voor bijv. lichtkiemers als struisgras).


Kenmerken

 • De Super compact is uitgevoerd met een dubbele rij van het bekende dubbele-schijvensysteem,
  waardoor een zaai/rij afstand van 35mm ontstaat.
 • Door de compacte bouw heeft de machine een perfecte gewicht-werkbreedteverhouding en is
  toepasbaar op trekkers met een relatief laag hefvermogen. Daarnaast passen de nieuwe werkbreedtes nog beter bij de (kleinere) trekkers.
 • De rol van 220 mm in diameter, maakt de machine korter als voorheen en geeft een hoge piekdruk voor het narollen van de snede voor een perfect eindresultaat.
 • Dankzij de bovengenoemde gewichtsbesparingen was er ruimte voor de 68% grotere zaadbak, hiermee kan effectief en lang doorgezaaid worden. De nieuwe zaadniveau-indicator geeft in één oogopslag de juiste informatie aan de chauffeur.
 • Het bekende dubbelschijf systeem is verder verbeterd. Het zaad wordt nog verder geleid tot in de snede. De snijschijfdiameter van 250 mm heeft een goede indringkracht waardoor er minder gewicht nodig is om een perfecte snede te maken. Dankzij de dubbele rij schijven ligt het zaad compact wat zorgt voor een snelle dichtgroei van de mat. In omstandigheden waar indringen in de grond moeilijk is kunnen handige koffergewichten aan de machine toegevoegd worden.
 • Het instellen van de zaaddosering is nog gebruiksvriendelijker en exacter gemaakt, hierbij zijn de 2 lange afdraaibakken van voorheen vervangen door 1 kleine bak.
 • Het nieuwe, zeer gemakkelijk in te stellen, mechanische bodemvolgings-syteem werkt met progressieve drukveren waardoor het nog beter ondulaties volgt.
 • De compleet nieuwe Super Compact serie heeft een aantrekkelijke prijsstelling.

De Super compact komt uit in 4 werkbreedtes van 100, 140, 180 of 220 cm en is verkrijgbaar in een 3-punts en een getrokken versie.