Stitch Compact zaaimachine toegevoegd aan Vredo DZ5 serie

Persbericht: Vredo DZ5 series; Full Line Seeding Solutions: Stitch Compact

Recentelijk heeft Vredo haar nieuwe DZ5 platform bekend gemaakt. Het nieuwe platform vormt een basis voor nieuw ontwikkelde, innovatieve machines die een oplossing bieden aan iedereen die professioneel graszaad of bloemenmengsels moet (door)zaaien in de Fine Turf sector. Dit platform wordt steeds verder gevuld, waarbij na voltooiing, Vredo een Full-Line leverancier is voor eindgebruikers en dealers als het gaat om zaaitechniek.

Stitch Compact:

Vredo heeft voor haar DZ5 serie de compleet nieuwe Stitch-rol ontwikkeld, in de Synergy Compact (onlangs geïntroduceerd), wordt het dubbelschijven principe gecombineerd met deze spijkerrol zaaitechniek.

Stitchen, ofwel letterlijk graszaad in de bodem naaien. Door geen conische gevormde punten te gebruiken, maar dunne scherpe tanden worden vele kleine incisies (sneden) gemaakt in de bodem waardoor het zaad beter ingeklemd wordt. Een praktijk berekening toont aan dat deze machine 68% kieming kent, wat aanzienlijk hoger is als de “dimple-zaaiers” die tot nu toe in de markt verkrijgbaar zijn.

Met de Stitch Compact heeft Vredo een zaaimachine ontwikkeld, die met twee pendelend opgehangen Stitch-rollen 1600 incisies per m2 maakt. In de onderbroken sneden wordt het zaad breedwerpig afgelegd en begeleid tot in de bodem. Door de smalle rijen-afstand van 17mm wordt een egaal zaaibeeld gevormd.

De machine is vooral bedoeld om te zaaien wanneer het herstelvermogen van gras minimaal is zoals bij het zaaien tussen de wedstrijden door of in losse (aangerolde) bodem bij o.a. nieuw inzaai.
De Stitch Compact is standaard voorzien van een gladde rol om de sneden nog meer dicht te drukken en daarmee het zaad goed ingeklemd wordt. Tevens beschikt de machine over een grote zaadbak, traploze en nauwkeurige zaaddosering wat een hoog rendement met zich meebrengt. De machine heeft standaard een gewichtendrager voor het toevoegen van extra gewichten.

Met de ontwikkeling van de Stitch Compact geeft Vredo weer een extra dimensie aan haar
full line DZ5 zaaiserie.

Meer weten over deze innovatie? Neem contact op met onze Verkoopspecialisten Tuin- en parkmachines.