PERSBERICHT – Kraakman nationale dealer voor Garia Utility Vehicles

Per 1 november 2021 heeft Kraakman BV het landelijke dealerschap voor Garia Utility Vehicles verworven. Dit Deense merk biedt een breed aanbod aan elektrische voertuigen voor onder andere de recreatie, industriële en publieke sector.

“De vraag naar 0-emissie voertuigen neemt momenteel een enorme vlucht. Dit was voor Kraakman de reden om op zoek te gaan naar een betrouwbare fabrikant. Het merk Garia Utility Vehicles viel direct op door haar product en professionele organisatie”, aldus Fons Kellendonk (Sales Manager Tuin, Park & Golf) van Kraakman. Wij zien in Garia een perfecte partner die goed aansluit op ons A-Merken portfolio en onze toekomst visie waarbij elektrisering een van onze pijlers is.

Het aanbod van Garia Utility is volledig elektrisch en bestaat momenteel uit 3 modellen. Namelijk het Park, City en Urban model. De voertuigen zijn dusdanig gebouwd dat ze wendbaar zijn in kleine ruimtes, zonder in te boeten op ergonomie en rijplezier.

Met de diverse lithium accu pakketten kan een actieradius tot 200 km worden bereikt, en met een topsnelheid tot 55 km/u en een laadcapaciteit tot 800 kg lenen de voertuigen zich uitstekend voor tal van werkzaamheden. Daarnaast is elk model met een hoge standaard aan basisopties nog verder uit te breiden met opties die het werk nóg meer comfortabel maken.

De eerste Garia voertuigen zijn ondertussen al verkocht, waarmee het vertrouwen en de toekomst van dit nieuwe machine aanbod wordt bevestigd.

Garia
Garia is gevestigd in Denemarken, opgericht in 2005 en in 2015 heeft Garia haar activiteiten uitgebreid met Garia Utility Vehicles. Sindsdien kent de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen een enorme groei. De elektrische voertuigen van Garia zijn ontworpen voor efficiëntie in de bedrijfsvoering en productiviteit, tevredenheid en plezier op de werkvloer. Garia Utility biedt de meest ruime en ergonomische cabine die er op de markt te verkrijgen is. Ondertussen heeft Garia naam gemaakt door heel Europa bij onder andere grote logistieke bedrijven, kleine vakantieparken en vooruitstrevende gemeentes.

Kraakman
Kraakman BV is een Nederlandse John Deere dealer met momenteel 16 vestigingen en 260 medewerkers dat actief is in het verkopen, onderhouden en repareren van landbouw,- en tuin en parkmachines. Naast het John Deere dealerschap bestaat het productaanbod uit een breed pallet van A-merken in de agrarische en groensector.

Kijk voor meer informatie op www.kraakman.com/garia of neem contact op met de verkoopspecialisten Tuin-, Park & Golfmachines van Kraakman via www.kraakman.com/contact.