Ontdek de compacte Vicon Fanex schudders: Kraakman Kennisbank

In deze aflevering van de Kraakman Kennisbank vertelt productspecialist Martijn je meer over de Fanex schudders van Vicon. De Vicon Fanex schudders zijn beschikbaar in twee typen aandrijflijnen: Compactline en Profiline. Beide typen bieden unieke voordelen die de efficiëntie en betrouwbaarheid van jouw werkzaamheden aanzienlijk verbeteren.

 

Waarom kiezen voor Vicon Fanex schudders?

   • Compactline: Met een breedte van 4,5m tot 8m en voorzien van een onderhoudsvriendelijke kroon- en pignonwiel aandrijving.

   • Profiline: Met een breedte van 5,5m tot 15m, uitgerust met een onderhoudsvrije oliegevulde aandrijving en dubbele laag ring voor extra betrouwbaarheid.

   • Tandarmen en tanden: Maximale krachtoverbrenging met platte tandarmen en diverse tanddiktes voor optimale gewasoppakking.

   • Gelijke tandlengtes: Zorgt voor een uitstekende menging van onder- en bovenstroom van het gewas.

   • Voertuigvolging en stabilisatie: Sterke stabilisatieveren en compacte bouw voor betere voertuigvolging.

   • Kantstrooi inrichting: Beschikbaar in zowel mechanische als hydraulische varianten voor veelzijdig gebruik.

   • Schudhoekverstelling: Drie standen, gereedschaploze verstelling voor het ideale schudbeeld.

   • Optionele Anti-Wikkel Kappen: Voor optimaal werken in suikerrijke gewassen.

  Vicon schudders in de praktijk

  Wim Vogels, eigenaar van Hoekland Holstein in Brabant, deelt zijn ervaringen met de Vicon schudder. Met ongeveer 70 melkkoeien en regelmatig maaien voor beweiding, was Wim op zoek naar een betrouwbare en efficiënte schudder. Hij koos voor de Vicon Fanex vanwege de compacte bouw, eenvoudige bediening en uitstekende prestaties.

  “De Vicon Fanex blinkt uit in simpelheid,” zegt Wim. “De compacte bouw zorgt ervoor dat zelfs een kleinere tractor moeiteloos met de schudder kan werken. Daarnaast is de machine onderhoudsvriendelijk en biedt hij een uitstekend schudbeeld dankzij de kleine rotors.”

  Meer Weten?

  Wil je meer weten over de Vicon Fanex schudders en hoe ze jouw werkzaamheden kunnen verbeteren? Neem contact op met ons team van experts.

  Benieuwd naar meer Kraakman Kennisbank-video’s? Bekijk de informatieve video’s op ons YouTube kanaal.

  Wegens onderhoudswerkzaamheden zijn helaas momenteel niet alle machines vindbaar op de Kraakman website. Tijdelijk kunt u op de website www.tractorpool.com terecht voor ons complete aanbod.

  Excuus voor het ongemak.