Lemken Ploeg Diamant 11 V 7 L 100 (7-schaar) (NT) #1023

VERKOCHT
Merk: Lemken
Type: Diamant 11 V 7 L 100 (7-schaar)
Sectoren: Ploeg
Sectoren
Aantal scharen: 7
   
Vermogen 160Pk
Garantie 1 jaar
Verwachte levertijd Langer dan 3 maanden
Aantal 1
Eenheid Stuk

Omschrijving:
Let Op, plaatjes kunnen afwijken van de daadwerkelijke uitvoering.

Groot kaliber
Nieuwe serie halfgedragen LEMKEN Diamant ploegen
Met de Diamant 11 heeft LEMKEN zijn beproefde halfgedragen ploegen met 160 mm frame verbeterd en de mogelijkheden uitgebreid.

DuraMaxx ploeglichamen behoren net als bij de Juwel aanbouwploegen ook bij deze nieuwe halfgedragen ploegen tot de standaarduitrusting. De risters en stroken zijn gemaakt van bijzonder hard staal, waarin niet is gestanst of geboord, zodat ze bijzonder slijtvast zijn en een aanzienlijk lange levensduur hebben. Aangezien ze niet vastgeschroefd, maar zonder gereedschap ingehaakt worden, zijn ze bovendien snel te verwisselen. Er zijn ook aparte stroken van kunststof verkrijgbaar, om ook op bijzonder kleverige bodem altijd optimaal te kunnen ploegen.

DuraMaxx rister voor alle grondsoorten
Betrouwbaar en economisch op elke grondsoort
DuraMaxx-ploeglichamen staan voor een volledig nieuw ploegristerconcept, dat een verlenging van de risterlevensduur met maar liefst 75 % mogelijk maakt en de montagetijd met 80% verkort.

De DuraMaxx-onderdelen worden met wezenlijk harder staal dan voorheen geproduceerd. Dat is mogelijk doordat verzwakking van het materiaal door boorgaten en stansingen voorkomen wordt. De gesloten risters of strokenristers worden volledig door de romp gedragen en zijn geen dragend onderdeel van het ploeglichaam meer. Ze hebben uitsluitend als taak de grond te keren. Ze kunnen vrijwel volledig worden verbruikt zonder dat de stabiliteit van het ploeglichaam eronder lijdt.

Diamant 11 is met maximaal 9 scharen verkrijgbaar. De tractieversterker verplaatst het gewicht van ploeg en vooras naar de achteras van de trekker, waardoor de trekker minder slipt. Dit zijn optimale voorwaarden voor een hogere werksnelheid en een lager brandstofverbruik. Voor de stabiliteit tijdens transport over de weg, kan de druk in de tractieversterker verlaagd worden.
De Diamant 12 is ook de elektrisch-hydraulische instelling van de wentelhoek (overbuik/ overrug positie). Daarmee kan de hoek van de ploeg rechtstreeks vanuit de trekkercabine worden ingesteld en opgeslagen.

DuraMaxx?
De DuraMaxx ploeglichamen zijn zo geconstrueerd dat risters of stroken en risterkanten zonder gereedschap snel kunnen worden vervangen.
Het volstaat om een borgpen eruit te trekken en de risterkant te verwijderen, die tegelijkertijd dient als vergrendelingselement voor de andere componenten. Daarna worden rister of strokenristers uit hun steekverbindingen genomen. Ook het vervangen van de schaarpunt, die slechts met een enkele bout is bevestigd, gaat duidelijk sneller dan bij traditionele systemen.
Het DuraMaxx ploeglichaam is verkrijgbaar met gesloten rister of als strokenrister. Zowel het gesloten rister als de strokenristerdelen zijn slechts met twee haken bevestigd. Bij de strokenristers is de vrije ruimte tussen stroken en steunen duidelijk verhoogd. De ondersteuning ligt in de schaduw van de strook. Zo kan er ook onder moeilijke omstandigheden zonder verstopping worden geploegd.
Voor gebruik op extreem klevende grondsoorten en bij bodemomstandigheden waarbij er weinig druk op de rister wordt opgebouwd, zijn voor het ­DuraMaxx ploeglichaam ook kunststofristers verkrijgbaar. De beste glij-eigenschappen worden bereikt als voor de kleefgevoelige delen van het ploeglichaam boven en onder kunststof stroken worden ingezet. Op die manier werkt het DuraMaxx lichaam zelfs onder extreme omstandigheden zonder “kleefproblemen”.

Uitvoering/opties:
Diamant 11 V 7 L 100
Voorscharen DS 0 (1 paar)
Tipkouter (1 paar)
Schijfkouters Ø 590 mm naast voorschaar (1 paar)
Verlichting achter
Hydraulische trekkrachtversterker
Groter steunwiel 500/44-22.5
Schokdemper voor steunwiel
Onland-uitvoering hydraulisch instelbaar
Frame hoogte 85 cm
Rister DuraMaxx (1 paar)

Ploegkop met driepuntskoppeling Cat. 3 (Optie Cat. 3N=L2 Z3 of 4N=L3 Z4)
Werkbreedte traploos hydraulisch verstelbaar
Framebalk 160 x 160 x 10 mm
Gereedschapbox, gereedschap en breekbouten
Steunpoot
Framehoogte 85 cm
Volledige hydraulische uitrusting
Wiel 400/55-22.5, 1.020 x 400 mm
Rister DuraMaxx W 52

PRIJS:
Vervallen (excl. BTW)
REFERENTIE:
#1023
VERWACHTE LEVERTIJD:
Langer dan 3 maanden
CONTACT

Heeft u vragen over dit product of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

John den Engelsman
T: 06-51630350
E: j.dengelsman@kraakman.com

Adres
Vestiging Nieuwe-Tonge
Langeweg 76
3244 BH Nieuwe-Tonge
T: 0187-651540
E: info@kraakman.com

Delen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print