JCB Schranklader/Skidsteer/Bobcat 190 T4 #827

VERKOCHT
Merk: JCB
Type: 190 T4
Sectoren: Schranklader/Skidsteer/Bobcat
Sectoren Industrie
   
Maximale vermogen 60Pk
Rijsnelheid 12 km/u
Garantie 5 jaar
Verwachte levertijd Minder dan 1 week
Aantal 1
Eenheid Stuk
Artikelnummer 205A

Omschrijving:
Bij JCB benaderen we het ontwerp van de schranklader vanuit een uniek perspectief. We haalden inspiratie uit onze serie toonaangevende verreikers om onze schrankladers te ontwerpen met een nieuw design: een enkele giek en een zijdelingse ingang.

Deze innovatief ontworpen machine garandeert dat onze schranklader:
1) De veiligste schranklader ter wereld is.
2) 60% beter is dan de concurrentie met een zicht van 270 graden.
3) Een cabine heeft die gemiddeld 46% groter is dan de gemiddelde concurrent met klein platform volgens de SAE Service Audit scores 24% beter onderhoudsgemak heeft op grote platforms, 21% op kleine platforms.
4) De efficiëntste schranklader op de markt, met tot 16% lager brandstofverbruik.

De nieuwe JCB 190-schranklader met klein platform (nominale capaciteit 862 kg) voor verticaal heffen maakt gebruik van onze unieke enkele giek en de zijdelingse ingang. De krachtige Perkins-motor van de 190, met een vermogen van 44,7 kW, is ontworpen in de VS (bakermat van de schranklader) voor comfort, veiligheid, zuinigheid, productiviteit en duurzaamheid en heeft zijn waarde al vele malen bewezen.

De 190 heeft een zicht dat gemiddeld 60% beter is en een cabine die 46% groter is dan bij schrankladers van concurrenten, maar beschikt ook nog over een scala aan andere voordelen. Te denken valt aan ergonomische bedieningselementen en een erg krachtige giek, lage totale eigendomskosten.

COMFORT VOOR DE MACHINIST
Het is van essentieel belang dat uw machinisten alert, aandachtig en productief blijven. Daarom hebben we de 190-schranklader voorzien van een cabine die 46% groter is dan die van de beste machine van de concurrentie. Onze standaard stoel heeft mechanische vering en daarnaast een 12V-lader, eenvoudig te lezen bedieningspanelen en een elektronische gashendel.

De elektrische bedieningselementen maken de besturing vloeiend en intuïtief. We mogen dan ook heel graag denken dat de JCB 190-schranklader favoriet is onder machinisten.

PRODUCTIVITEIT
Er is geen productievere schranklader dan de JCB 190. De cijfers spreken voor zich: de totale eigendomskosten liggen 16% lager dan bij de grootste concurrentie en de machine heeft een betere SAE-onderhoudsscore, een jaarlijkse brandstofbesparing van meer dan 2450 liter* en een stevige kantelcilinder die bijna 3 keer zo groot is als die van welke concurrent dan ook.

De PowerBoom is ook standaard voorzien van een mechanische snelwissel en hulpkoppelingen. Kort samengevat: er bestaat geen productievere schranklader.

Snel in- en uitstappen

Door de zijdelingse ingang is een schranklader van JCB 17% sneller bij toepassingen waarbij veelvuldig in en uit de machine moet worden gestapt, zoals bij bepaalde landbouwtaken.

VEILIGHEID
De JCB 190-schranklader is gebouwd met veiligheid als belangrijkste eigenschap. Dankzij onze unieke PowerBoom, het ontwerp met één laadarm, kunnen machinisten aan de zijkant in de machine stappen. Zo voorkomen ze slip- en beknellingsgevaar en komen ze niet in contact met de laadarm en de uitrustingsstukken.

De machine biedt ook een zicht dat 60% beter is dan bij de gemiddelde schranklader. Dit komt deels door de lage, enkele laadtoren achteraan en de afwezigheid van een conventionele koppelbuis achteraan.

De grote voorruit kan ook worden gebruikt als nooduitgang en de machine is standaard uitgerust met een achteruitkijkspiegel. Bovendien is de brandstoftank geïntegreerd in het chassis voor extra bescherming en lopen de leidingen door de PowerBoom om de kans op schade te beperken.

Veiligheid in cijfers

De NIOSH (National Institute of Occupational Safety and Health) hebben hun veiligheidsrichtlijnen herschreven nadat ze de vele voordelen van de zijdelingse ingang van het JCB Powerboom-ontwerp ontdekten.
270 graden zicht rondom.
De JCB PowerBoom heeft tot 20% meer staal in een giek dan de dubbele armen van conventionele ontwerpen samen.
De nooduitgang van onze schrankladers is tweemaal zo groot als bij een conventioneel ontwerp.

ONDERHOUDSGEMAK
We hebben de JCB 190-schranklader ontworpen voor uitzonderlijk onderhoudsgemak en minimale uitvaltijd. We plaatsen onze motor in de lengte voor eenvoudige toegang tot de aandrijfriem en andere onderdelen. Er zijn ook 30% minder smeerpunten dan bij conventionele schrankladers die verticaal heffen met twee hefarmen.

We hebben vooraan en achteraan reinigingsschijven geplaatst, met een aftappunt achteraan en met duurzame sluitringen op alle hydraulische fittingen. Via het toegangsluik voor onderhoud achteraan en het koelblok dat kan worden gekanteld met gasveren, hebt u een uitstekende toegang voor onderhoud.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de JCB 190-schranklader met klein platform gemiddeld 21% gemakkelijker te onderhouden is dan machines van de concurrentie. Dit blijkt uit SAE Service Audit Scores. Maar er is nog veel meer.

Nog groter onderhoudsgemak

Eenvoudig te onderhouden, hydraulisch aangedreven ventilator met variabele snelheid.
De cabine kan gemakkelijk door één persoon worden gekanteld voor toegang tot de leidingen.
De dagelijkse controlepunten zijn gegroepeerd en gemakkelijk toegankelijk.
Het chassis heeft een ingebouwde brandstoftank en aftappunt.

Uitvoering/opties:
10 x 16.5 8PR HD Tires &Wheels
CAB WITH HEAT ONLY FOR4-CYLINER, WITH OPTIONS
STANDARD (3 WAY) JOYSTICKS
66IN EUROPEAN STYLE LANDSCAPEBUCKET / 1676 MM WIDE
BELGIUM LANGUAGE PACK – CAB
STANDARD FLOW HYDRAULICS FORVERTICAL LIFT
Radio Speakers and Aerial
Worklights with 2 rear lightsfor non A/C machines
2 SPEED FOR WHEELED MACHINES
PARALLEL LIFT – VERTICAL LIFT(175,190,205,190T AND 205T)

PRIJS:
Vervallen (excl. BTW)
REFERENTIE:
#827
RIJSNELHEID:
12 km/u
VERWACHTE LEVERTIJD:
Minder dan 1 week
CONTACT

Heeft u vragen over dit product of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

John den Engelsman
T: 06-51630350
E: j.dengelsman@kraakman.com

Delen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print