JCB Graafmachine op rupsen JS 330 LC (MD) #1043

VERKOCHT
Merk:JCB
Type:JS 330 LC
Sectoren:Graafmachine op rupsen
SectorenBouw
  
Maximale vermogen281Pk
Bouwjaar2015
Rijsnelheid2 km/u
Garantie1 jaar
Verwachte levertijdLanger dan 3 maanden
Aantal1
EenheidStuk
ArtikelnummerJ33C

Omschrijving:
Deze machine is uiterst geschikt voor werkzaamheden oa. in:
*Riool-leidingen
*Gas-leiding
*Wagens verladen
*Dijkverzwaring
*Industrie, raffinaderijen

ALGEMEEN
De JCB JS330 is één van de grootste modellen in de serie zware rupskranen van JCB. De machine weegt ruim 33 ton en is ontworpen voor uitzonderlijke sterkte, productiviteit, efficiëntie, comfort, veiligheid en gebruiksgemak.

Een volledig gesloten zwenkframe in kokerontwerp verhoogt de sterkte en verlaagt de belasting. De rupskranen zijn zeer goed bestand tegen impactschade. Bovendien hebben zij de sterkste en beste componenten gebruikt , van de hoogste kwaliteit.

MOTOR
Deze rupskraan is uitgerust met een uiterst efficiënte watergekoelde, commonrail, turbo met interkoeler, 7,8 liter, 6-cylinder diesel motor met een vermogen van 281 Pk (210 kW) bij 1.900 tpm, die voldoet aan Fase 3b en Tier 4i. 24V dynamo en startsysteem. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen van de serie JS330-rupskranen.

STERKTE
De JS330 is een enorm sterke machine en in de basis grotendeels gelijk aan de JS360.

JCB gebruikt de eindige-elementenmethode bij het uitvoering testen van de machine op sterkte en duurzaamhiedn. De versterkte giek en lepelsteel van de JCB JS330 bestaan uit hoogwaardig staal en zijn voorzien van enkelvoudige behuizingsplaten en interne keerplaten voor een lange levensduur.

De sterke onderwagen van een JS330-rupskraan bestaat uit een volledig gelaste X-frameconstructie waardoor een lange levensduur is gegarandeerd, zelfs in de meest veeleisende toepassingen. Het robuuste bovenframe biedt maximale duurzaamheid en ondersteuning.

De toren van de JS330-rupskranen wordt vervolgens zowel aan het boven- als onderframe van de onderwagen vastgelast. Stijve, duurzame deuren bieden daarnaast extra sterkte.

PRODUCTIVITEIT
Productiviteig is tegenwoordig belangrijker dan ooit, om geld en tijd te besparen. De JCB JS330-rupskranen zijn ontworpen om beide te doen.

Onze motor voldoet aan Tier 4 Interim en heeft een hoog vermogen van – 281Pk (210 kW) – dat is ruim 30% meer dan het oude model. Doordat de motor zo’n hoog vermogen en koppel levert (30% meer dan het oude model) bij een laag toerental, is hij ook nog eens erg efficiënt.

Dankzij de enorme opbreekkracht van 277kN zijn onze JS330-rupskranen tot wel 12% productiever dan de beste concurrenten. (6,45m giek en 3,23m lepelsteel met bak)

Tegelijkertijd rijden en graven gaat vloeiend en snel dankzij de intuïtieve, multifunctionele bediening. Met vier verschillende werkmodi tot hun beschikking kunnen machinisten de 330-graafmachines optimaal inzetten bij elke toepassing. De werkstanden Auto, Economy, Precision en Lifting bieden erg verschillende geoptimaliseerde instellingen.

Maximale productiviteit minimale uitgave.

De rupskranen van JCB gebruiken een uniek hydraulische regeneratie systeem, waarbij olie van de cilinders wordt her-gebruikt/teruggestuurd, voor kortere cyclustijden en een lager brandstofverbruik.
Door de functie automatisch stationair draaien wordt het toerental verlaagd wanneer de hydraulica niet in gebruik zijn.

COMFORT EN VEILIGHEID VOOR DE BESTUURDER
JCB heeft JS330-rupskraan zo ontworpen dat deze comfortabel, veilig, ergonomisch, eenvoudig en intuïtief te bedienen is. Dit is goed voor de machinist, maar nog beter voor u. Een groot gebruiksgemak en comfort betekent een goede productiviteit.

De gedempte uiteinden van de hydraulische cilinders voor de giek en lepelsteel voorkomen schokbelastingen, beschermen uw machine en verhogen het comfort van de machinist dankzij 6 viskeuze rubber bevestigingen die geluid en trillingen minimaliseren.

Dankzij de voorruit die in twee delen van 70/30 is gesplitst voor een duidelijk zicht op de rechter-rups voor en door het grote gelaagde dakraam heeft deze 360-graafmachine een uitstekend zicht rondom.

Om alles onder controle te houden, zwenken JCB JS330-rupskranen zeer gebalanceerd en hebben ze een elektronisch/hydraulisch bediende zwenkrem. Functieschakelaars zijn eenvoudig bereikbaar en zijn gekoppeld aan de bedieningspanelen van de verwarming en de klimaatregeling. Daarnaast functioneert het zijpaneel ook als bedieningspaneel voor de startonderbreker.

Een comfortabele favoriet.

De JCB JS330 heeft een ruim bagagevak achter de stoel van de machinist.
Via het Advanced Monitoring System worden de functies en invoerwaarden voortdurend gecontroleerd tijdens de verschillende werkstanden
Een groot vloeroppervlak met grote antislippedalen biedt gemakkelijke en precieze bediening.
Dankzij de speciale functie voor ontdooien/ontwasemen biedt de voorruit van de JS330 altijd helder en duidelijk zicht.

ONDERHOUDSGEMAK
JCB heeft de JS330-rupskraan ontworpen voor grote duurzaamheid en groot onderhoudsgemak. Daarom zijn deze kranen betaalbaar, efficiënt en erg productief.

De motorkappen gaan open en dicht met cilinders met gasveren en de serviceruimtes zijn groot en breed voor een gemakkelijke toegang. De smeerintervallen van de giek en lepelsteel van 1000 uur en de levensduur van de olie van 5000 uur bieden maximale productieve tijd voor deze 360-graafmachine. De smeerpunten op een JS330-rupskraan zijn ook gegroepeerd zodat hoge scharnierpunten snel en veilig toegankelijk zijn. Dit is eveneens het geval voor filters (motorolie, hydraulische olie en brandstof).

De radiateur, hydraulische koeler en intercooler zijn in de JS330-rupskraan naast elkaar gemonteerd en kunnen dus individueel en eenvoudig worden onderhouden.

De JCB 330 is standaard voorzien van het unieke JCB LiveLink telematica systeem.

FIANCE
Aantrekkelijke financierings-mogelijkheden van JCB op deze machine.
Vraag naar de actuele JCB Finance aanbiedingen van dit moment.

Uitvoering/opties:
MOTOR
Deze rupskraan is uitgerust met een uiterst efficiënte watergekoelde, commonrail, turbo, interkoeler, 7,8 liter, 6-cylinder dieselmotor met een vermogen van 281 Pk (210 kW) bij 1.900 tpm, die voldoet aan Fase 3b/Tier 4i. 24V dynamo en startsysteem. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen van de serie JS330-rupskranen.

Gewicht machine, in deze uitvoering met grote 90cm rupsen, ruim 34,5ton

*Lange onderwagen (LONG UNDERCARRIAGE)
*90 cm rupsen (900MM (35IN) TRIPLE GROUSERTRACK PLATES)
*3,23m lepelsteel (3.23M DIPPER, 3 HBCV S ( BOOMAND DIPPER RAMS ))
*Drukstuk, t.b.v. monteren hydraulisch snelwissel (TIPPING LINK – NO LIFT)
*NL uitvoering met NL papieren (BELGIAN HANDBOOK)
*3,23m lepelsteel met hamerfunctie voorbereiding, extra hydrauliek tbv draai-/kantelstuk en maximale hydrauliek naar voren (3.23M DIPPER HAMMER/AUXILIARYMERGED PUMPS HIGH AND LOW FLOW CIRCUIT)
*radio (RADIO)
*luchtstoel, luxe uitvoering, verwarmd en luchtgeveerd (HEATED AND AIR SUSPENSIONSEAT)
*ruitenwisser onder (WIPER FOR LOW LEVELWINDSCREEN.)
*regenscherm (RAINGUARD, CAB MOUNTED)
*brandblusser (FIRE EXTINGUISHER)
*extra werkverlichting 2x kabine dakrand voor en 1x op gewicht acher. (ADDITIONAL WORK LIGHTS; 2X CABAND 1X COUNTERWEIGHT)
*gereedschap (TRACKED TOOL KIT.)
Aanvullend, is deze machine ook voorzien van:
*std. verzwaard ballastblok, kan evt. nog zwaarder, maar dan moet men naar de JS360
*ABOMA-keur, oa geschikt voor werkzaamheden in de industrie, zoals op raffinaderijen ed.
*S.L.I. schakelaar, load sensor indicator, standaard voorzien op de JS330.
*Minimess koppelingen t.b.v. aanbrengen meter (test slangbreukventiel)
*Extra slangbreukventiel op de bakcylinder (stangzijde)
*Extra slangbreukventiel op de knikcylinder (bodemzijde)
*Hoogtebegrenzer
*Extra functie dubbel en enkelwerkend aan uiteinde lepelsteel, standaard voorzien op de JS330
*Rotatiefunctie (sloop-/sorteerfunctie), uitgevoerd met proportionele bediening
*Extra functie, standaard voorzien op de JS330. (2-leidingen naar voren, een grote en een kleine)
*Zwaailamp, standaard voorzien op de JS330
*Extra lamp, op acherzijde kabine
*Vonkenvanger, standaard voorzien op de JS330. Wegens ingebouwd roetfilter. Certificaat/fabrieksbevestiging beschikbaar.
*Opstapsteun, rondom vast. Oa. t.b.v. het gemakkelijk plaatsen en verwijderen GPS-apparatuur.
*Wigconnector, hydraulisch snelwissel CW40 (specifiek voor deze machine), CW45 (advies, optioneel tegen meerprijs leverbaar)
*Motor Stage IIIB (T4i)
*RST MB-sir MO8 overdruk voorbereiding
*CE machine
*CE wigconnector, hydraulisch snelwissel
*NL gebruikershandleiding
*Samenbouwverklaring (samensteller verantwoordelijk voor het geheel)
*Elektrisch- & hydraulisch schema
*Certificaat/bewijs vonkenvanger
*telefoonfunctie tbv radio

PRIJS:
Vervallen (excl. BTW)
REFERENTIE:
#1043
BOUWJAAR:
2015
RIJSNELHEID:
2 km/u
VERWACHTE LEVERTIJD:
Langer dan 3 maanden
CONTACT

Heeft u vragen over dit product of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

Hayo Dons
T: 06-24650601
E: h.dons@kraakman.com

Adres
Vestiging Maasdam
Sportlaan 1a
3299 XG Maasdam
T: 078-6764488
E: info@kraakman.com

Delen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

Wegens onderhoudswerkzaamheden zijn helaas momenteel niet alle machines vindbaar op de Kraakman website. Tijdelijk kunt u op de website www.tractorpool.com terecht voor ons complete aanbod.

Excuus voor het ongemak.