JCB Graaf-laadcombinatie 3CX (MD) #1092

VERKOCHT
Merk:JCB
Type:3CX
Sectoren:Graaf-laadcombinatie
SectorenBouw
  
Maximale vermogen85Pk
Rijsnelheid37 km/u
GarantieNee
Verwachte levertijdLanger dan 3 maanden
Aantal1
EenheidStuk
Artikelnummer3CCXB

Omschrijving:
De JCB 3CX-graaflaadmachine is de nummer 1 ter wereld (samen met de JCB 4CX). De 3CX is een product van de efficiënt-ontwerpfilosofie van JCB en beantwoordt aan de steeds stijgende brandstofprijzen en milieuvereisten met toonaangevende efficiëntie en lage gebruikskosten. Kort samengevat: we hebben innovatieve technologieën gebruikt om met de JCB 3CX Eco het maximum te halen uit elke druppel brandstof.

Het resultaat? Bij normale rij-, laad-, graaf- en stilstandcycli verbruikt de 3CX JCB graaflaadmachine met een krachtige Dieselmax-motor van 63 kW gemiddeld 16% minder brandstof en heeft deze ook lagere emissies en geluidsniveaus. Dankzij de langere perioden tussen twee tankbeurten in geniet u van een langere en productievere werkdag.

De efficiëntievoordelen (en andere voordelen) houden hier echter niet op bij een JCB 3CX.

EFFICIËNTIE
We geven u nog enkele efficiëntievoordelen van de JCB 3CX. Zo hebben we EcoDig ontwikkeld, een hydraulisch systeem met drie pompen en standaard aansluitingen dat u hetzelfde hoge hydraulische opbrengst en dezelfde hoge druk levert bij een lager toerental, wat 15% zuiniger is bij het graven. Doordat een JCB 3CX aan een lager toerental kan werken, wordt de CO2-uitstoot verlaagd (tot wel 15%) evenals de slijtage van de motor. U hoeft ook minder vaak te tanken, wat voordelig is voor de productiviteit.

De JCB 3CX-graaflaadmachine is ook uitgerust met JCB EcoRoad-technologie die is ontworpen om de best mogelijke efficiëntie en productiviteit te bieden tijdens weggebruik. EcoRoad maakt gebruik van de gepatenteerde TorqueLock-technologie van JCB (de eerste lock-up koppelomvormer op een graaflaadmachine) en verlaagt het brandstofverbruik zo met wel 25% terwijl de snelheid hoger is en het werkgebied met wel 10% is uitgebreid.

De Hydraulic Speed Control (HSC) is een andere functie die op de JCB 3CX Eco is geïnstalleerd. Deze functie schakelt automatisch de eerste hydraulische pomp uit wanneer u in vierde versnelling werkt. Dit verlaagt het brandstofverbruik nog meer.

Deze functies komen bovenop het feit dat onze volledige Dieselmax-aandrijflijn specifiek werd ontworpen voor optimale efficiëntie op JCB graaflaadmachines.

De JCB 3CX heeft zonder twijfel zijn “Eco”-label verdiend.

BOUWKWALITEIT
JCB is wereldwijd marktleider op het gebied van graaflaad-combinaties. 1:2 graaflaadmacines wereldwijd is een JCB. JCB blijft haar graaflaadmachine steeds weer verbeteren om deze koppositie vast te houden.

De ontwikkeling van de JCB 3CX duurde langer dan drie jaar. Ontwikkelen, verbeteren en testen. Steeds weer testen, in de mees extreme omstandigheden. Zware jobs, hoge tempereaturen, lage temperaturen, hoge luchtvochtigheid, veel stof, etc, etc. Noordpool of Sahara, de JCB 3CX kan er tegen. Iedere nieuwe JCB 3CX doorgaat ongeveer 600 prestatiecontroles op de productielijn.

Voor de productie testen we talloze JCB 3CX Eco-prototypes en pre-productiemodellen uitvoerig op testbanken, in voertuiglaboratoria en op terreinen. De machines zijn ook uitgebreid getest op EMC (Elektromagnetische comptabiliteit) . Dit om te garanderen dat signalen van mobiele telefoons en radio’s de machine op geen enkele manier beïnvloeden.

Hydraulische leidingen zijn goedgekeurd voor gebruik tot -40°C en alle JCB 3CX-materialen zijn getest onder extreme temperaturen en blootgesteld aan chemicaliën, zout, olie en zonlicht om maximale bescherming te garanderen.

Een greep uit het testprogramma van de JCB 3CX Eco

100.000 laadcycli
500.000 graafcycli
360.000 keer schakelen tussen versnellingen.
Uitgebreide impacttesten om de structurele sterkte te garanderen.
Duizenden uren duurzaamheidstesten.
Wereldwijd getest in elke mogelijke toepassing.

COMFORT
De JCB 3CX is speciaal ontworpen voor een lange, productieve werkdag zonder vermoeidheid. De optionele luxe stoel is verwarmd en lucht geveerd en is slechts een deeltje van een ergonomie- en stijlpakket dat toonaangevend is. De JCB is ook beter dan de concurrentie wat betreft de geluids- en trillingsniveaus van de JCB 3CX – de cabine is op rubbers gemonteerd en geïsoleerd.

Binnenin deze JCB graaflaadmachine bestaan de bedieningsknoppen onder andere uit een LCD-scherm met daarop de bedrijfsuren, onderhoudsinformatie, brandstofpeil en systeemwaarschuwingen. Een 360° door getinte ramen verhoogt het comfort, de productiviteit en de veiligheid. Vooral de schuin aflopende, enkelvoudige achterruit biedt machinisten van een JCB 3CX een goed zicht op de sleuf tijdens het graven.

Uitvoering/opties:
Standaard 3CX machine, ‘Afrika-uitvoering’.
A023 CAB, CLOTH SUSPENSION SEAT, standaard stoel
B12A SITEMASTER INDUSTRIAL,12.5-18-10 & 18.4-26-12,MANU, all-round banden
C839 CAB, LIVELINK, standaard cabine met livelink
D205 EXCAVATOR BUCKET: 800MM(32IN), STD. PROFILE., standaard all-round graaf-bak
E205 6-IN-1, 1.0m3 1.3 y3, 92 INCH,2350MM, DIRECT MOUNT, standaard voorladerbak
F046 Dutch Language pack
G999 DUMMY CODE, geen functue/code
R200 USE ON MACHINES WITH 3 SPOOLVALVE BLOCK AND LOADER, 3xDW ventiel icm voorlader
T441 NO LIFTING KIT ADJUSTMENTS, geen hijs-set
V121 END DAMPED BOOM RAM SET FOR:14 EXTENDING DIPPER, einddemping
X201 ROTATING BEACON: AMBER, zwaailamp
Y462 INSTRUMENT PANEL VANDAL PROOFKIT. NOT FOR: 3C., instrumenten
Y530 EXCAVATOR CONTROL PATTERN ISO, standaard iso-bediening

PRIJS:
Vervallen (excl. BTW)
REFERENTIE:
#1092
RIJSNELHEID:
37 km/u
VERWACHTE LEVERTIJD:
Langer dan 3 maanden
CONTACT

Heeft u vragen over dit product of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

Leen Ampt
T: 06-51405874
E: l.ampt@kraakman.com

Adres
Vestiging Maasdam
Sportlaan 1a
3299 XG Maasdam
T: 078-6764488
E: info@kraakman.com

Delen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print