Imants Woeler Culter 3.0 HD (MD) #25358

WORDT VERWACHT
Merk: Imants
Type: Culter 3.0 HD
Sectoren: Woeler
Sectoren Akkerbouw , Biologisch , Bloemen , Bouw , Fruitteelt , Groenvoorziening , Industrie , Particulier , Recycling , Sport en recreatie , Transport , Tuinbouw , Veeteelt
   
Bouwjaar 2023
Verwachte levertijd Langer dan 3 maanden
Aantal 1
Eenheid Stuk
Serienummer 29621

Omschrijving:
De nieuwste generatie diepwoeler, de Imants Culter 3.0.HD

De imants Culter 3.0HD is een aanvulling op het productassorttiment van Imants. Het is een woeler of voorzetwoeler die zich onderscheidt van andere voorzetwoelers door een aantal belangrijke kenmerken.

In het veld is er behoefte aan een woeler die men makkelijk kan combineren met een spitmachine en die ook in de gedachte van de spitmachine te gebruiken is met lage kosten en weinig trekkracht.

Uit de praktijk blijkt dat de verdichting door sommige oogstomstandigheden dieper optreedt dan de bouwvoor. Hierdoor is er de wens om deze vaak schralere ondergrond wel open te breken maar deze niet te betrekken in de bouwvoor. Het is belangrijk om zogenaamde breuklijnen te creƫren waarbij lucht en plantwortels kunnen doordringen tot de diepere grondlagen. Tevens is er geen storende laag meer die water tegen houdt zowel opwaarts (capillair) als neerwaarts.

De machine is zo geconstrueerd dat deze zeer dicht op de trekker zit en dat de spitmachine uitzonderlijk dicht aan de woeler gekoppeld is zonder dat de woelertanden in de spitas kunnen komen. De Culter 3.0 maakt het mogelijk om bij bepaalde gewassen te kunnen woelen en spitten, alleen te woelen of alleen te spitten. Hierdoor is de machine breed inzetbaar. De Culter kan ook gecombineerd worden met andere werktuigen zoals bijvoorbeeld een losse rol, een rotorkopeg of een schijveneg.

De vele details van de Culter 3.0 maken de machine uniek ten opzichte van de bestaande machines in de markt. De Culter 3.0 is standaard uitgevoerd met 6 rechte Culter tanden. Deze tanden zijn ontwikkeld met als doel een minimale trekkracht en optimaal eindresultaat en lage kosten per hectare. De Culter tanden zijn gemaakt van hardmetaal met eenvoudig verwisselbare slijtdelen.

De Culter tanden zorgen voor het gelijkmatig omhoog brengen (en hierdoor breken) van de ondergrond zonder ongewenste grondverplaatsing met een gelijkmatig bodemprofiel over de gehele werkbreedte. Hierdoor krijgt het bodemleven zuurstof en kan er makkelijker een capillaire werking optreden.

De Culter is standaard gestraald en gepoedercoat voor optimale levensduur en voorzien van een hydraulische hef met hefvermogen van 3000kg.

De machine heeft een maximale werkdiepte van 60 cm en is geschikt voor tractoren tot 400PK. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder Culter tanden te werken. Deze kunnen dan eenvoudig op verschillende afstanden gemonteerd worden.

VOORDELEN OP EEN RIJ:
Alleen en in combinatie met andere wertuigen te gebruiken

Met 2, 3, 4 of 6 Cultertanden op gelijke afstand te gebruiken

Jarenlang Duits onderzoek naar optimale tand

Optimale breuklijnen zonder ongewenste grondverplaatsing

Gelijkmatig bodembrofiel in de ondergrond

CAT III koppeling aan trekker en hef voor optimale stabiliteit

Alles zeer dicht op de trekker gebouwd vanwege gewichtsverdeling

Standaard hardmetalen Culter tanden

Standaard hydraulische hef CAT III met hefvermogen van 3000kg

Te gebruiken voor graslandbeluchting

Uitvoering/opties:
Culter 3.0 MkIII HD / (Cat.3-Cat.2) 6 Tanden
De levering van deze machine is incl.:
– Hydraulische hef voor aanbouwwerktuig
– Reserve breekbouten
– 20mm woelpoten
– Handleiding / onderdelenboek
– Met tussenstuk
– Ombouwset +15cm Culter 3.0 cat (3-2)

PRIJS:
Prijs op aanvraag (excl. BTW)
REFERENTIE:
#25358
BOUWJAAR:
2023
VERWACHTE LEVERTIJD:
Langer dan 3 maanden
CONTACT

Heeft u vragen over dit product of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

Leen Ampt
T: 06-51405874
E: l.ampt@kraakman.com

Adres
Vestiging Maasdam
Sportlaan 1a
3299 XG Maasdam
T: 078-6764488
E: info@kraakman.com

Delen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print