AVR Volveldsfrees / frontfrees Multiforce (WD) #25143

VERKOCHT
Merk:AVR
Type:Multiforce
Sectoren:Volveldsfrees / frontfrees
Sectoren
  
Bouwjaar2022
Verwachte levertijdGeen levertijd
Aantal1
EenheidStuk
Serienummer090133MF475

Omschrijving:
Bij de aardappelteelt is de pootbedbereiding van de grond cruciaal. De MultiForce® is een krachtige, capaciteitsvolle frees, met optioneel zeshaakssysteem, die zorgt voor een gelijkmatige verkruimeling van de aarde, en die diep kan werken. De MultiForce® wordt voorop de trekker gemonteerd in combinatie met de pootmachine achterop, maar kan ook mits lichte ombouw gebruikt worden als pootbedbereiding achterop. Het doel bij ontwikkeling was de machine zo compact mogelijk te houden en toch de voordelen van de grote rotordiameter en het 6-haaksverhaal te kunnen aanbieden als frontfrees.

Perfecte pootbedvoorbereiding = meer verkoopbare aardappelen

Veldtesten tonen aan dat het gebruik van een frontfrees zorgt voor een hogere opbrengst, een hoger knoltal en dat het geoogste product gelijker in de maat zit. De juiste verkruimeling geeft een goede structuur aan de rug, wat de waterhuishouding en de temperatuur in de rug ten goede komt.

Dit heeft positieve effecten op de knolzetting, en het vermijdt knolmisvormingen. De rooicapaciteit wordt bovendien verhoogd door een kluitenvrije rug.

Grote werkdiepte, goede rughoogte

De hoeveelheid losse grond die gecreëerd wordt bij pootbedbereiding, bepaalt in grote mate het potentiële volume van de rug en vooral de inwendige rughoogte (=hoogte aardappel tot rugtop).

Met een rotordiameter van 750 mm kan de MultiForce dieper werken met minder vermogensvraag. De werkdiepte stelt u gemakkelijk in met de dieptestelwielen (spindel) en V-spiraalrol (pen-gat-verstelling).

Stabiel verloop, minder benodigd vermogen

De krachten op de rotor en de aandrijving worden gelijkmatig verdeeld doordat de freeshaken in half-helix-vorm vanuit het midden gemonteerd zijn. Montage in helix-vorm vanuit het midden naar de zijkanten zorgt ervoor dat er geen dwarskrachten optreden. Hierdoor loopt de frontfrees stabiel.

De inslag van de haken is altijd gelijkmatig en geeft geen piekbelastingen. Het maximaal benodigd vermogen is daardoor lager.

Zeshaaks-voordeel

Naast de uitvoering met het vierhaakssysteem is ook zeshaaks mogelijk.

Met een zeshaakssysteem, wat op de MultiForce mogelijk is, daalt de benodigde trekkracht met 33%, wat gelijk staat aan een brandstofbesparing van 33%.
Dankzij de hogere capaciteit door zes haken te gebruiken ipv vier, is een hogere snelheid mogelijk, wat resulteert in een mooie tijdsbesparing.
Door een lager toerental van de rotoras genieten de slijtonderdelen een hogere levensduur.
De trekker en aandrijving worden gelijkmatiger belast.
Haken blijven vrij

Een van de geheimen van de uitstekende werking van de MultiForce is de geveerde kap. De beschermkap is bevestigd in twaalf veren die ervoor zorgen dat de kap continu beweegt.

Door dit vibreren blijft er minder grond aan de kap hangen: de machine loopt niet snel vol. Dit zorgt er dan weer voor dat de tanden niet in aangeplakte grond draaien, wat vermogensverlies en slijtage van de freeshaken voorkomt!
Als het in bijzondere omstandigheden toch plakt, blijft de weg voor de tanden onder de kap vrij doordat de verende kap iedere keer dichter bij de haken komt. Als optie kunnen hier zelfs cilinders op om dit onder het rijden vanuit de cabine te kunnen doen, zodat het teveel aan aarde eruit gekrabd wordt. Dit resulteert in minder vermogensbehoefte en minder tandslijtage.

Vlak pootbed dankzij koppensneller

U kan de MultiForce laten leveren met een koppensneller om de ploegvoren af te vlakken, zodat de machine een stabielere werkdiepte krijgt.

Rotorsnelheid

De MultiForce is standaard uitgerust met een haakse kast met tandwielaandrijving aan de zijkant tot 250 pk. Bij het 6-haaks systeem is een schakelbak niet noodzakelijk omdat bij dit systeem door een paar honderd toeren op de aftakas te variëren, het verkruimelingsbereik groter is dan bij een 4-haaks systeem met schakelkast.

Schakelkast (optie):

Met deze optie kunt u nog beter de rotorsnelheid aanpassen aan de omstandigheden. Resultaat: fijne grond en een laag brandstofverbruik. Snelheden zijn afhankelijk van het gekozen tandwiel in de zijaandrijving.

18T 248-295-352 tpm
22T 303-360-430 tpm
26T 358-425-508 tpm

Neuzen

Standaard wordt de machine opgebouwd met een volveldsplaat met brede V- neuzen (uitneembaar) die de wielsporen vrijmaken. Indien de trekker dan uitgerust is met cultuurwielen, kan achter de trekker in onbereden grond gepoot worden. Wanneer direct aangeaard wordt, bent u zeker dat de pootaardappel perfect in de rug ligt, met goed verkruimelde grond, zonder bodemverdichting onder de rug.

Kies de aandrijflijn die past bij uw trekker/bodem

De MultiForce is beschikbaar in een 3088 mm versie.

Uitvoering/opties:
Standaard Multifforce voorzien van:
– Widea haken
– Tandwiel 18T
– Neuzen in egalisatieplaat
– Breekbout aftakas

PRIJS:
Verkocht (excl. BTW)
REFERENTIE:
#25143
BOUWJAAR:
2022
VERWACHTE LEVERTIJD:
Geen levertijd
CONTACT

Heeft u vragen over dit product of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

Paul van Loon
T: 06-13821249
E: p.vloon@kraakman.com

Adres
Vestiging Wolphaartsdijk
Stadseweg 16
4471 PD Wolphaartsdijk
T: 0113-581751
E: info@kraakman.com

Delen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

Let op

Identiteitsfraude en oplichting via www.agri-machines.nl op het adres van onze vestiging in Biervliet. Wij als Kraakman B.V. distantiëren ons van deze activiteiten en hebben hier niets mee te maken.

Voor vragen klik HIER of u kunt altijd contact opnemen met onze medewerkers in Biervliet. Mocht u al in contact zijn met betreffende partij, neem dan contact op met de politie.