Kramer KT144E verreiker: Kraakman Kennisbank

Kramer introduceerde in 2023 twee nieuwe elektrische modellen. Dit zijn de loader, de KL25.5E en de verreiker, de KT144E. Deze blog zal in het teken staan van de Kramer KT144E verreiker.

Specificaties

Deze elektrisch aangedreven verreiker, de Kramer KT144E, heeft zeer compacte afmetingen van slechts 2 meter hoog en 1 meter 60 breed. Deze verreiker profiteert van deze afmetingen bij het gebruik op boerderijen of in gebouwen met lage doorrijhoogtes. Met een stuurhoek van 38 graden, zowel aan de voor- als achterzijde, heeft deze verreiker een inwendige draaistraal van slechts 95 centimeter.

Aankoppelframe

Deze Kramer heeft een hydraulisch vergrendelbaar snellwisselframe. Hierdoor is deze verreiker geschikt voor de meest uiteenlopende aanbouwwerktuigen, zoals bijvoorbeeld een palletvork. De hydraulische aansluitingen hebben een dubbelwerkende functie en een continue stroom met pers en retour voor bijvoorbeeld een veegborstel. Een druktoets zorgt ervoor om de slangen probleemloos af te laten koppelen en daarmee de druk af te laten lopen. Dit, aangezien er een grote druk op de slangen zit tijdens het aan- en afsluiten van een hydraulische functie.

Mast

De verreiker kan 1.450 kg tillen met een hoogte tot 4 meter 50. De robuuste bouwwijze van de mast en de plaatsing van de mast is nagenoeg in het midden van de verreiker, waardoor bij bijvoorbeeld het gebruik van een grondbak de krachten midden op de verreiker terechtkomen. Hierdoor blijft de verreiker uiterst stabiel onder alle omstandigheden en dit komt de veiligheid ten goede.

Smart handling

Iedere Kramer komt standaard met de functie smart handling. Deze functie biedt drie keuzes en bepaalt hoe er met de mast gewerkt kan worden. Dit heeft met name invloed op het heffen en zakken van de mast. Eén van deze keuzes is de bakmodus. Als de bestuurder de mast laat zakken op het moment dat de mast in de hoogste stand staat, dan komt het gewicht zo dicht mogelijk bij de verreiker te liggen. Dit verkleint het risico om voorover te vallen. De tweede keuze is de palletvorkmodus. Hierbij zal de mast, bij zowel het heffen als dalen, ook automatisch in- en uitschuiven. Dit biedt uitkomst bij bijvoorbeeld het stapelen van kuubskisten. De derde keuze van de smart handling is de handmatige modus, waarbij de bestuurder kiest wanneer in- en uitgeschoven wordt. Een overbelastbeveiliging behoort tot de standaarduitrusting.

Cabine

Ondanks de zeer compacte afmetingen van deze verreiker, is de cabine zeer ruim met voldoende hoofd- en beenruimte. Het stuur is in hoogte verstelbaar en is daarnaast ook kantelbaar. De cabine is dusdanig ontworpen dat deze zeer smalle stijlen heeft en daarnaast voorzien is van een voorruit die naar boven toe loopt en ook ver naar beneden. Dit draagt bij aan een uitstekend zicht op het aanbouwframe. Zelfs wanneer de bestuurder de mast helemaal omhoog brengt, blijft er meer dan voldoende zicht op de werkzaamheden. Dit komt niet alleen het comfort ten goede, maar ook de veiligheid.

Bediening

De verschillende componenten in de cabine hebben een kleurcodering om ze te kunnen onderscheiden en zijn terug te vinden in iedere Kramer machine. De groene kleur staat voor de hydraulische functies en de rode kleur staat voor veiligheid. De grijze kleur refereert naar de elektrische functies zoals de ruitenwissers en de verlichting.

De joystick is naar industriestandaard ingedeeld. De bestuurder kan heffen door de joystick naar achter te bewegen, naar voren om te zakken, naar links om de bak naar de bestuurder toe te bewegen en naar rechts om te kunnen kiepen. Op de joystick bevinden zich knoppen om voor- en achteruit te kunnen rijden en om de mast in en uit te trekken. Daarnaast zit aan de voorkant de bediening voor de hydraulische snelwissel, om werktuigen te kunnen wisselen. In de cabine bevinden zich ook bedieningsknoppen om bijvoorbeeld een veegborstel aan te drijven. Hiertoe bedient de bestuurder allereerst de toerentalregeling van de hydrauliekpomp, waarmee de bestuurder het toerental van de bezem kan bepalen. Met behulp van de langzaam rijden regeling kan de bestuurder het snelheidsbereik van de transmissie terugzetten en daarmee kan voorkomen worden dat bij het gebruik van het gaspedaal de verreiker te snel in één keer vooruitschiet.

In de cabine bevindt zich centraal op het dashboard een kleurendisplay, waarin de bestuurder alle meest voorkomende informatie kan aflezen, zoals de rijsnelheid en de conditie van de accu.
Aan de linkerzijde van het dashboard bevinden zich de bedieningselementen voor de verwarming met temperatuurinstelling en ventilatorsnelheidsregeling en bovendien kan dit type verreiker geleverd worden met een optioneel verwarmingsmatje boven het hoofd van de bestuurder.

Stuurmodus

Verder bevindt zich in de cockpit de bediening voor de stuurmodus en daarbij kan gekozen worden uit drie verschillende standen. De eerste stuurmodus bestaat uit de vierwielbesturingsmodus. Hierbij kan de bestuurder de voorwielen en achterwielen tegelijkertijd sturen, waardoor de verreiker zeer wendbaar is. De tweede stuurmodus is de voorwielbesturing waardoor de verreiker uiterst stabiel blijft, zelfs bij hogere snelheden. Ten slotte bestaat de derde stuurmodus uit de krabbesturing, ofwel hondengang, waarbij de bestuurder bijvoorbeeld met een veegborstel langs een muur af kan rijden. Hiermee voorkomt de bestuurder dat de verreiker de muur raakt. Tijdens het rijden heeft de bestuurder de mogelijkheid om tussen de drie verschillende standen van de stuurmodus te wisselen. Om te kunnen synchroniseren van de voor- en achterwielen kan de bestuurder op eenvoudige wijze het stuur in één keer helemaal naar de ene of andere kant draaien.

Accu

De standaarduitrusting van de Kramer KT144E omvat een 18 kW accu en optioneel behoort een 28 kW accu tot de mogelijkheden, beide varianten zijn daarbij voorzien van 96 volt. Deze verreiker heeft standaard een 3 kW accu, maar kan worden uitgebreid naar twee accu’s van beide 3 kW. Het voordeel van twee accu’s is dat de laadcapaciteit verdubbelt. Voor de rijaandrijving is deze verreiker uitgerust met een 23 kW elektromotor. Deze elektromotor vervangt de hydrostaat transmissie en is rechtstreeks op de aandrijflijn geschroefd en vergelijkbaar met die van de dieselvariant. Door deze efficiënte aandrijving mag deze verreiker 2.500 kg trekken.

Het hydrauliekgedeelte profiteert van een iets zwaardere motor met 25 kW, gekoppeld aan een 42 liter hydrauliekpomp met een maximale werkdruk van 220 bar. Tot de standaarduitrusting behoort onder andere een transmissie van 15 km/u en optioneel bestaat de keuze tussen 20 of 25 km/u. Aan de achterzijde van de verreiker is deze verder uit te rusten met verschillende mogelijkheden als het gaat om trekhaken, zoals een manoeuvreerkoppeling of een trekkogel. Een dubbelwerkend hydrauliekventiel behoort ook tot de mogelijkheden. Hiermee kan de chauffeur bijvoorbeeld een hydraulische steunpoot bedienen of een kipper om te kunnen kippen. Het oplaadpunt van de accu bevindt zich aan de achterzijde van de verreiker. Diverse oplaadkabels kunnen extra besteld worden zoals bijvoorbeeld het standaard type 2 kabel voor oplaadpunten of voor een standaard 230 volt stopcontact of voor een vijfpolig krachtstopcontact.

Meer video’s of meer informatie?

Voor andere leuke productvideo’s kun je een kijkje nemen op het YouTube kanaal van Kraakman: https://www.youtube.com/c/kraakmanbv.

Heb je vragen over deze Kramer? Neem dan contact op met onze productspecialist Willem van der Zwaan via telefoonnummer 06-46051748 of via het e-mailadres w.vdzwaan@kraakman.com.