Kraakman B.V. neemt per 1 januari 2022 de landbouw activiteiten Geert-Jan de Kok B.V. over.

Kraakman B.V. neemt per 1 januari 2022 de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok B.V. over. De overname past perfect bij de groei-ambities van Kraakman en de optimalisering van het totale verzorgingsgebied. Geert-Jan de Kok B.V. gaat verder als de specialist in grondverzetmachines zoals graafmachines, verreikers en shovels. Deze overname zal 1 januari 2022 plaatsvinden.

Lex Zandbergen, Algemeen Directeur Kraakman:“ Wij zijn erg blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen met Geert-Jan de Kok. Een professionele organisatie met zeer gemotiveerde en toegewijde medewerkers. De integratie van zo’n succesvol bedrijf in het midden van ons verzorgingsgebied verbetert onze totale bedrijfsvoering op elk niveau. Met deze overname hebben we er alle vertrouwen in dat wij onze klanten op de best mogelijke manier bedienen met een groot portfolio A-merken en hooggekwalificeerd personeel. Door de best practices van beide bedrijven te integreren in de totale organisatie kunnen we ons serviceniveau richting klanten en onze professionaliteit blijven verbeteren. Onze focus daarbij is dat de klant zich lokaal goed geholpen voelt, maar kan profiteren van de schaalvoordelen van een grote organisatie”.

Geert-Jan de Kok, eigenaar Geert-Jan de Kok: “Wij gaan vanuit de vestiging Esbeek verder met de bekende merken Yanmar en Manitou. Als machine importeur is en blijft de organisatie de professionele partner op het gebied van graafmachines, shovels en verreikers. Er zijn korte lijntjes met de fabrikant. De kracht is een uitgebreid dealernetwerk en verkoop aan de regionale eindgebruiker.  Ons bedrijf gaat door met 25 werknemers en wil verder groeien”.

Geert-Jan de Kok (links) en Lex Zandbergen (rechts) proosten op de overname

Vanaf 1 januari 2022 zal Kraakman vanuit 18 vestigingen in West- en Zuid-Nederland haar verkoop en service activiteiten realiseren op het gebied van landbouw, tuin & park en golf en intern transport. Kraakman zal de service activiteiten voor de grondverzet klanten blijven leveren vanuit de vestigingen die worden overgenomen, te weten Benschop, Molenaarsgraaf, Etten-Leur en Reusel.

Het totaal aantal medewerkers van Kraakman zal na de overname meer dan 370 medewerkers bedragen met een geschatte omzet van 170 miljoen euro per jaar. Kraakman zal met 3 subdealers, te weten De Vor Brandes, Schipper en Den Otter, de intensieve samenwerking continueren. De Kraakman vestigingen in Soesterberg en De Kwakel zullen door de verandering van het netwerk aan het eind van dit jaar hun deuren sluiten.

Kraakman B.V. en Geert-Jan de Kok B.V. specialiseren zich wat zal resulteren in een nog professionelere aanpak in beide takken. Op deze manier is de kwaliteit geborgd voor de toekomst. Waar de klant gerichte aanpak de sleutel tot succes blijft.

De overname dient formeel goedgekeurd te worden door de ACM. Dit proces wordt naar verwachting voor 1 januari 2022 afgerond.

John Deere
Met deze overname is Nederland verdeeld in twee grote, professionele John Deere dealerorganisaties: Kraakman voor het westen en zuiden en GroeNoord voor het oosten en noorden van Nederland. Deze keuze past in de Dealer of Tomorrow strategie van John Deere. 

“We zijn erg blij met de manier waarop de overname is afgerond”, voegt Sebastian Höeck, Dealer Development Manager bij John Deere, toe. “Beide partijen hebben een doeltreffend en soepel overnameproces doorlopen, waarbij de nadruk ligt op het behouden van de succesformule van Geert-Jan’s huidige operatie, zowel vanuit het oogpunt van vestigingsbeleid als vanuit het oogpunt van personeelsbeleid. Gezien het feit dat Geert-Jan erin geslaagd is om gedurende vele jaren een zeer succesvolle, professionele en klantgerichte onderneming neer te zetten, was dit één van onze belangrijkste doelstellingen tijdens dit proces. Kraakman heeft alle kwaliteiten om dit succes voort te zetten en uit te bouwen. Afgelopen jaren heeft het John Deere dealerlandschap in Nederland belangrijke veranderingen doorgemaakt. Wij zien nu al dat deze veranderingen hebben geleid tot zeer positieve ontwikkelingen voor onze klanten, ons dealernetwerk en John Deere.”

Kraakman B.V.
Kraakman B.V. is John Deere dealer voor het westen en zuiden van Nederland met 18 vestigingen en 370 medewerkers. Kraakman onderscheidt zich in de markt door het voeren van een breed pallet aan A-merken, een hoog John Deere marktaandeel, hoge klanttevredenheid, solide financiële ratio’s en het investeren in opleiden van talent. Kraakman ontwikkelt talent binnen haar eigen opgezette Kraakman Academy. Leerling monteurs worden opgeleid tot volwaardig monteur op mbo4 niveau. Zij-instromers kunnen via de Kraakman Academy een bootcamp van 20 dagen volgen.

Geert-Jan de Kok B.V.

Geert-Jan de Kok B.V. is groot in haar importeurschappen. De merken Yanmar en Manitou zijn de hoofdpijlers binnen het bedrijf. De focus ligt vanaf 2022 op de shovels, verreikers en graafmachines. Met een sterk dealernetwerk en regionale verkopen aan de eindgebruiker is er een landelijk dekkend netwerk. Aanverwante machines en aanbouwdelen, zoals de Bema veegmachines, McCauley trailers en Paus shovels, behoren tot het assortiment. Geert-Jan de Kok is en blijft actief vanuit het (hoofdkantoor) in Esbeek.

Het management team van Geert-Jan de Kok B.V. (links) en rechts Lex Zandbergen (algemeen directeur Kraakman) en Sander Poppes (financieel directeur Kraakman).