Kraakman B.V. is officieel ISO 14001 gecertificeerd.

Na het doorlopen van twee interne audits op 21 en 22 juli 2021 heeft de TÜV een positief advies uitgebracht voor de ISO 14001 certificering. Hiermee zijn de Kraakman B.V. vestigingen Middenmeer en Hillegom officieel ISO 14001 gecertificeerd.

Om verdere invulling te geven aan de milieudoelstellingen is Kraakman B.V. medio februari 2021 gestart met de voorbereidingen om de ISO-certificering conform NEN-EN-ISO 14001:2015 te realiseren. Bart van Baar, Project manager Kraakman B.V.: “Kraakman beschouwt het zoveel als mogelijk ontzien van het milieu als gevolg van haar bedrijfsactiviteiten als één van haar belangrijkste doelstellingen. De beheersing en het beperken van de milieurisico’s zijn zowel bij het management als bij de collega’s een primaire verantwoordelijkheid. De aandacht die zij hieraan geven is nu beloond met deze certificering. Een mooie prestatie van ons team in Middenmeer en Hillegom.”

Naast deze ISO 14001 certificering voor de vestigingen Hillegom en Middenmeer zijn alle 16  Kraakman vestigingen sinds september 2021 ook VA en VCA gekeurd.

ISO 14001

ISO 14001 specificeert de eisen van een milieumanagementsysteem dat een organisatie kan gebruiken om haar milieuprestaties te verbeteren. Deze internationale norm is bedoeld voor gebruik door een organisatie die op een systematische wijze haar milieuverantwoordelijkheden wil managenen hiermee bijdraagt aan de milieupijler van duurzaamheid.

Kraakman B.V.
Kraakman B.V. is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en een stuk van Gelderland met op dit moment 16 vestigingen en 260 medewerkers. Naast het John Deere dealerschap onderscheidt Kraakman zich door het voeren van een breed pallet aan A-merken in de agrarische en groensector.