Het nieuwe John Deere G5 display: Kraakman Kennisbank

Kraakman Kennisbank – De nieuwe John Deere G5 displays

Met het nieuwe John Deere G5 display zijn er een aantal belangrijke elementen vernieuwd, die de gebruiksvriendelijkheid en toepasbaarheid significant verbeteren. Tegelijkertijd blijft het display vertrouwd voor gebruikers van het John Deere G4 display. In deze blog worden de eigenschappen van het nieuwe G5 display toegelicht.

Groter display
De nieuwe generatie 5 Plus display van John Deere heeft het grootste display tot nu toe, met een diameter van 12,8 inch. Daarnaast levert John Deere een kleinere versie van het G5 display met een diameter van 10,1 inch. In vergelijking met het G4 display is het G5 display met 12,8 inch 33% groter geworden. Daarnaast biedt het vernieuwde display een processor die significant sneller is en meer werkgeheugen biedt. Hiermee is het nieuwe display klaar voor de toekomst en voor eventuele plaatsspecifieke toepassingen.

Isobus
Het nieuwe display is standaard voorzien van AutoTrac en sectieregelingactivatie. De sectieregeling kan worden gebruikt om Isobus werktuigen aan te sturen, bijvoorbeeld voor een kunstmeststrooier en kan gebruikt worden voor plaats specifieke toepassingen, het gebruik van taakkaarten of voor het gebruik langs sloten, zodat het systeem automatisch de secties dichtzet. De Isobus behoort tot de standaarduitrusting op een John Deere AutoTrac ready tractor. Kort gezegd kan heel gemakkelijk een Isobus werktuig aangestuurd worden. Een voorwaarde hiervoor is dat de Isobus AIF gecertificeerd moet zijn, om daarmee ook weer goed te kunnen communiceren met het display.

Veelzijdig
Een voordeel van het G5 display is dat het scherm in twee gedeelten kan worden verdeeld. De gebruiker kan zelf de lay-out bepalen, om bijvoorbeeld overzicht te hebben op het kunstmeststrooi gedeelte, overzicht op het GPS gedeelte en op welk veld de bestuurder rijdt, zodat de registratie goed verloopt. Op deze manier kan met één display meerdere taken weergegeven worden en zijn meerdere displays in de cabine niet meer nodig. Daarnaast kan de gebruiker zelf pagina’s aanmaken en eenvoudig tussen de verschillende pagina’s switchen. Het display heeft een nauwkeurige en snelle responstijd en is zeer vergelijkbaar met een tablet.

Universeel toepasbaar
Het nieuwe John Deere G5 display is universeel toepasbaar en kan daarom geïnstalleerd worden op andere merken trekkers en ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Het display is gemakkelijk te verwijderen en kan daarmee worden gebruikt in andere trekkers. Vanaf modeljaar 2024 kan dit model display ook optioneel worden gekozen op de armleuning van de trekker. Het display is ook beschikbaar als externe monitor, zodat het display andere toepassingen kan laten zien.

Vertrouwd
Een voordeel voor de gebruikers van het G4 display van John Deere is dat het G5 display dezelfde soort software gebruikt. Daardoor voelt het nieuwe display zeer vertrouwd aan en kunnen gebruikers gelijk aan de slag.

Meer video’s of meer informatie?
Voor andere productvideo’s kun je kijken op het Kraakman YouTube kanaal: https://www.youtube.com/c/kraakmanbv

Voor vragen kun je contact opnemen met onze productspecialist Mark Vreeburg. Neem nu contact op met Mark via telefoonnummer 06-54903688 of via het e-mailadres m.vreeburg@kraakman.com.