John Deere 600R-serie maaibord: Kraakman kennisbank

John Deere 600R-serie maaibord: Kraakman kennisbank

Het maaibord van de John Deere 600R-serie heeft een robuuste aandrijflijn en grote vijzel, voor hoge gewascapaciteit en betrouwbare prestaties. Dit is dan ook een hoogwaardig voorzetstuk voor de maaidorser. Een voorbeeld van de John Deere maaidorser is de T-serie. Met het voorzetstuk is de maaidorser, ook wel combine genoemd, klaar voor elke uitdaging. In deze blog worden de kenmerkende eigenschappen van de 600R-serie uitgebreid toegelicht.

Schumacher knipmes
Een karakteristieke eigenschap van de 600R-serie is de aanwezigheid van het Schumacher systeem. Met dit systeem zijn de messen om en om gemonteerd, waardoor de messen naast het knippen ook een reinigende functie hebben, zodat de messen schoon blijven. De combinatie van knippen en reinigen maakt het Schumacher systeem uniek in zijn soort.

Hoge capaciteit door hoge invoer en minimaal verlies

Een ander kenmerk van de 600R-serie is dat er achter het mes geen verhoging van het maaibord is. De vijzel is met een diameter van 660 mm en 125 mm diepe schoepen de dikste in zijn soort. De vijzel kan hierdoor een grote hoeveelheid aan gewassen opnemen. De combinatie van de dikke vijzel en de diepte van het maaibord maakt dat de 600R-serie in staat is om de gewassen in één keer onder de vijzel te krijgen, met een hoge invoer in het invoerkanaal en minimaal verlies.

Automatische regeling van het maaibord en automatische haspelafstelling
De 600R-serie kenmerkt zich daarnaast door de automatische regeling van het maaibord. Met behulp van twee sensoren kan deze automatische regeling geprogrammeerd worden vanuit de cabine, om daarmee een gelijke stoppelhoogte te realiseren. Het voordeel van deze automatische regeling is dat de hoogte van het voorzetstuk bediend kan worden op wisselende ondergronden, om daarmee schade aan het maaibord te voorkomen. Dit zorgt op elk moment voor maximale en constante prestaties.
Daarnaast is de 600R-serie uitgerust met automatische haspelafstelling. Hiermee past de haspel zich aan de snelheid van de machine aan en gaat de haspel automatisch harder of zachter draaien op basis van de gereden snelheid. Ook gaat de haspel automatisch naar voren en achteren, afhankelijk van de omstandigheden.

Hydraulieksnelkoppeling
Tot de standaarduitrusting behoort de hydraulieksnelkoppeling, die elektronisch en mechanisch te vergrendelen is. Door middel van een topstang kan het maaibord voorover of achterover gepositioneerd worden en kan het mes iets voorover gezet worden. Dit zorgt ervoor dat het maaibord onder bepaalde omstandigheden niet gaat bulldozeren.

Aandrijving
De 600R-serie wordt aangedreven door de combine en dit gebeurt door middel van een ketting die naar de vijzel gaat. De mes aandrijving geschiedt met behulp van de wobble box die wordt aangedreven door een riem. Een unieke eigenschap is dat John Deere deze wobble box onder een hoek van 45 graden geplaatst heeft, waardoor het mogelijk is om de mes sneller te kunnen laten draaien en waarbij de zijdelingse en de opgaande beweging nivelleert.
De 600R-serie heeft daarnaast een zeer robuust gebouwde aandrijflijn. Een voorbeeld hiervan is de versterkte tandwielkast voor de aandrijving van het mes. Niet alleen houdt dit versterkte ontwerp het maaibord continue draaiende, het zorgt er ook voor dat het mes gemakkelijk en gelijkmatig kan bewegen, zodat betrouwbare prestaties keer op keer kunnen worden gerealiseerd. Ten slotte is de 600R-serie voorzien van een smeernippel, waardoor het maaibord in een handomdraai gesmeerd is voor de hele dag.

Meer video’s of meer informatie?
Voor andere leuke productvideo’s kun je kijken op het Kraakman YouTube kanaal: 👉https://www.youtube.com/c/kraakmanbv

Voor eventuele vragen over de combine of het maaibord kun je contact opnemen met onze productspecialist Dany Dieleman. Neem nu contact op met Dany via telefoonnummer 06-53550703 of via het volgende e-mailadres: d.dieleman@kraakman.com