Blog Krampe Big Body kipper: Kraakman Kennisbank

De machines van Robin Krampe zijn klaar voor de toekomst. Het merk innoveert met bijvoorbeeld nieuwe snijtafels, automatische lasrobotten en kantbanken. Daarnaast lanceert het merk tal van nieuwe productinnovaties. Een voorbeeld hiervan is de introductie van een compleet nieuwe landbouwkipperlijn. De ISOBUS is leverbaar, tezamen met elektronische sturing. Door de capaciteitsverhoging in de fabriek is Krampe in staat om door te groeien naar 1.500 units per jaar. Lees hieronder de blog over de Krampe kipper.

Chassisbalken
De chassisbalken van de Krampe kipper bestaan uit getrokken kokerprofielen, gemaakt van staal S355 dat volledig van voor- tot achteraan de kipper loopt. Het chassis is dusdanig vervaardigd dat zo veel mogelijk extra toebehoren tussen de twee chassisbalken zijn weggewerkt. Zo zitten bijvoorbeeld de luchtketels volledig en veilig weggeborgen tussen de chassisbalken.

Dissel
De Krampe kipper kenmerkt zich door een slanke, lange dissel. Door middel van deze slankheid kan de bestuurder zeer scherp draaien met de kar. De lengte van de dissel creëert een ideale treklijn en zodoende kenmerkt iedere Krampe zich door het licht trekken van de kar. De dissel is afgeveerd door middel van twee gummiblocks en deze is in hoogte verstelbaar.

Zijwanden
Zowel de zijwanden als de bodemplaat bestaan bij Krampe uit één geheel, zonder lasnaad. Dit voorkomt plakken en tegelijkertijd extra slijtage. De gezette constructie van de zijwanden zorgt niet alleen voor meer inhoud, maar het design is slank van aard en er zijn minder rongen om het geheel bij elkaar te houden. Op deze manier is de kipper licht van gewicht. Net zoals de rest van de kipper is dit ook vervaardigd uit hoogwaardig staal S355. De hydraulische achterklep en de graanschuif behoren tot de standaarduitrusting.

Slimme details
De Krampe kipper kenmerkt zich door simpele maar tegelijkertijd slimme details. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de constructie van de haak van de achterklep. De achterklep is hydraulisch mechanisch vergrendeld. Door de haak vangt hij hem altijd mechanisch op. Daarnaast is in de hydraulische cilinder een terugslagklep ingebouwd. Op deze manier laat de kipper de druk nooit los en is de klep gegarandeerd graandicht. Een ander slim detail is de schuine rand op de achterklep. Dit zorgt ervoor dat er nooit vuil blijft liggen op de koker en blijft het geheel na twintig jaar er ook verzorgd en fris uitzien.

Nieuwe bumper
Krampe introduceerde in 2023 een nieuwe hydraulische bumper. Deze klapt volledig weg zodat met de kipper in de stortbak gereden kan worden. Ook neemt de bumper de verlichting mee en dit voorkomt beschadigingen aan de achterlampen. De cardanisch opgehangen telescoopcilinder is bevestigd aan de bak, door middel van een kogelgewricht. Dit voorkomt dat er krachten op de dichtingen van de cilinder komen. BPW-snelverkeer assen behoren tot de standaarduitrusting op alle Krampe voertuigen.

Luchtvering
Eén van de unieke punten aan een Krampe kipper is de luchtvering. Dit zorgt niet alleen voor het hoogste rijcomfort in vergelijking met andere kippers op de markt, maar garandeert tegelijkertijd de beste stabiliteit. Wanneer de kipper naar boven gaat, dan zakt het chassis op de assen. Dit zorgt voor een verlaging van het zwaartepunt en daarnaast ligt het chassis vast op de assen. Een ander uniek aspect van de luchtvering is dat inbouwen van een as-ontlasting tot de mogelijkheden behoort. Hierdoor kan tijdelijk de oplegdruk van de eerste as op de kipperknobbel gelegd worden. Dit zorgt voor meer oplegdruk op de trekhaak om weg te kunnen rijden uit het veld.

Opties
Krampe heeft tal van opties beschikbaar. Dit is bijvoorbeeld een meelopend gedwongen gestuurd, elektronisch gestuurd, eigen hydraulische systemen, mechanisch of hydraulisch aangedreven, opzetschotten, afdeksystemen. Ook is ISOBUS-sturing leverbaar.

Heb je vragen over de Krampe kipper of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met onze productspecialist Jef Lievens. Hij helpt je graag verder.

📞: 06-82311044
✉: j.lievens@kraakman.com